Sök och boka hotell i Malmö

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Lägenhet i Malmö


Lägenhet i Malmö. När du letar efter en lägenhet i Malmö är det alltid en fördel om du är ute i god tid. Vidare är det viktigt att du är aktiv i ditt sökande. Nya lediga lägenheter kommer upp på olika sajter hela tiden. Innan du på allvar börjar med att leta efter en lägenhet så ska du fundera på hur mycket som du maximalt kan tänka dig att betala i månaden. På så vis blir det lättare att sålla mellan de olika objekten på marknaden. Vidare ska du även fundera på om du bara kan tänka dig förstahandskontakt eller om du även kan tänka dig ett andrahandskontrakt.

Andrahandskontrakt är en bra idé om du just flyttat hemifrån eller bara tänkt att bo i Malmö under en kortare period. När man hur en lägenhet i Malmö i andrahand så är den ofta möblerad. För att förbättra dina chanser för att få en lägenhet i Malmö så ska ställa dig i flera olika bostadsköer. Men kom ihåg att du därmed inte är garanterad att få en lägenhet i Malmö.

Samla också på dig kontaktuppgifter till olika privata fastighetsägare. Information om olika fastighetsägare i Malmö kan du också hitta i boken Bostadsguide för Skåne, som går att beställa från sajten Bostadskane. Några bra webbplatser för dig som letar efter en lägenhet i Malmö är Malmö Bostadsförmedling, HSB Malmö, Boservice Syd, Hyrestorget, BoPunkten och Bostadsguiden. Om du redan har en lägenhet i Malmö men vill hitta en ny, så kan du försöka att använda din gamla lägenhet som bytesobjekt. Ny Bostad är en bra sajt för dig som vill byta din lägenhet i Malmö.

När du väl hittat en lägenhet i Malmö som verkar vara intressant så är det mycket viktigt att du gör en grundlig inspektion innan du skriver på något kontrakt. Gör upp en checklista med de viktigaste sakerna som du ska kolla upp glöm. Glöm inte att förhöra dig om gemensamma utrymmen, förråd och parkeringsplats. Vidare kan det vara en god idé att ta kontakt med någon av grannarna i huset. Kanske är det något som hyresvärden eller den förra hyresgästen glömt att tala om.

När man letar efter en lägenhet i Malmö så vill de allra flesta hitta ett objekt som ligger i stadens centrum. Men kom ihåg att Malmö är en ganska liten stad och det är inte speciellt stora avstånd mellan de olika stadsdelarna. Vidare har Malmö mycket väl utbyggd kollektivtrafik. Så när du hittat en lägenhet i Malmö som verkar vara intressant, att istället för att bara kolla på avståndet, räkna på hur lång tid det tar, i minuter räknat, att åka in till stan, skolan eller jobbet.

Om du själv sätter ut en annons efter en lägenhet i Malmö så ska du vara så exakt som möjligt när det gäller dina krav. Det finns vissa saker, som exempelvis om du har en fast anställning, som gör att det blir lättare att få en lägenhet i Malmö. Fundera över vilka positiva egenskaper som du kan lyfta fram i en lägenhetsannons. Vidare bör du skriva ut i vilka områden du vill att lägenheten ska ligga och hur stor den bör vara.

När det gäller kontraktsskrivandet är det mycket viktigt att du noga läser igenom hela kontraktet, även det finstilta. Är det något som du tycker är svårt att förstå så bör du ta kontakt med någon sakkunnig inom området. Vidare kan det, då du ska hyra en lägenhet i Malmö, vara en god idé att bekanta sig med Hyreslagen.

Den återfinns i Jordabalkens 12e kapitel och här kan du läsa om de lagar som styr relationen mellan dig som hyr och uthyraren. I samband med att du letar efter en lägenhet i Malmö kan det vara en god idé att höra av sig till Hyresgästföreningen. De förhandlar om hyror med de allmännyttiga bostadsföretagen. Hyresgästföreningen har idag över en halv miljon medlemmar. För direkt kontakt med Hyresgästföreningen ringer du 040-17 43 00.